söndag 4 januari 2009

Glespanel klart


Helg igen = 2 arbetsdagar.
Vi har fått upp farten när det gäller att sätta upp glespanel.
När man är två så går det betydligt fortare att få upp plast och brädor. Vi sliter, och redan på lördagen blir vi klara med bottenvåningen.
När vi vaknar på söndagsmorgonen visar termometern på närmare 10 minusgrader. Vi inser att vår elräkning för sommarstugan kommer att slå alla rekord denna vinter. Det är snarare 1000-lappar än 100-lappar som rinner iväg. Men nu är vi ju här, så det är bara att bita ihop i kylan och börja jobba. Byggfläkten gör att det är uthärdligt (om än ingen värmebölja) i huset.
Nästa fas i projektplanen är att få in infrastruktur (el, vvs) i bjälklag och även i väggar, så nu behövs lite väggar (åtminstone reglar) att dra olika sorters rör i.Vi börjar rita upp rummen på bottenvåningen.
Frågorna hopar sig. Bastudörren vi ska få heter DGM 72. Men vilken höjd har den? Enligt tillverkarens hemsida finns den i 3 höjder. Vi måste veta för att kunna sätta upp väggreglar. Vi får fråga hustillverkaren.
Trots att vi inte skulle stanna så länge p.g.a. kylan hann det bli nästan mörkt innan vi kom iväg. Fast å andra sidan blir det ju mörkt redan vid halv 4 så här års. En tuff årstid att leka snickare.

Inga kommentarer: