måndag 19 januari 2009

Takgenomföringar och dikeskörning

Plåtis har börjat, men när vi kom ut på lördagen såg vi att han inte gjort så mycket än. Så om vi raskade på skulle vi kanske hinna få igenom nån eller några av de totalt 4 takgenomföringar som ska göras så de blir färdigintegrerade med plåttaket.



Vi började med frånluftsventilationen. Hålet som behövdes i bjälklaget gjordes redan på onsdagen. Nu var det rören som skulle kapas till, kopplas ihop och kläs med isolerstrumpa. När lördagkvällen kom var faktiskt den genomföringen klar! Och vi hade börjat så smått med nästa - imkanalen från köksfläkten.



Det gäller att måtta och räkna rätt. Det finns ju inte mycket att gå efter utom diverse ritningar. Så hoppas vi har räknat rätt på var köksfläkten ska sitta.

På söndag kom grannen (från stan) Sören ut och hjälpte till. Han fick kämpa med avloppsavluftningen.

Till slut var alla dessa tre genomföringar klara. Den fjärde, skorsten till braskamin, får vi ta i höst.

Sören åkte hem - det var becksvart ute. Efter 5 minuter ringer han - sittandes i dike med bilen. Undrar just hur många dikeskörningar vi ska hinna med denna vinter.

2 kommentarer:

VILLA VRÅKEN sa...

Vilken utsikt.....Ska bli roligt att följa erat bygge! När flyttar ni in??

/ Linda

Lena och Bengt sa...

Linda och andra
Det är inte meningen att lura någon. Den fina utsiktsbilden är tagen en vacker sommardag på en utflykt till Älvsnabben-monumentet med utsikt över hela Mysingen. Tyvärr har vi inte en sån vidunderlig utsikt, men å andra sidan slipper vi blåsten de 360 dagar om året som inte är lika fina som på bilden.
Inflyttning i huset hoppas vi kunna påböra under sommaren (i ett sovrum och ett badrum). Resten får komma vartefter.