måndag 26 januari 2009

Taket växer fram


Värsta sortens väder hela helgen - regn, blåst och precis över noll. Enda positiva är att vi hoppas att isproppen i brunnspumpen ska ge med sig. Men än sitter den så vi får fortsätta bära med oss vatten från stan.


Plåtis har kommit en bit på vägen. Nu har vi plåt på halva hustaket, och hängrännor och fönsterbleck. Det blir jätteläckert, eller hur?


Avloppsdragningen är nu avslutad och kan prickas av i projektplanen. Några överblivna delar kan lämnas tillbaks i affären. Ventilation återstår fortfarande en del. Där fattas några delar för att kunna avsluta det som behövs till bottenvåningen. Vi får inhandla det i veckan.


Vi börjar så smått fundera på vattendragning. Det och all ledningsdragning (el, tv, tele, it) måste också till innan vi kan lägga golv i övervåningen, så ett tag till får vi balansera omkring på plankor och bjälkar när vi är på övervåningen.


En annan sak vi funderar på är färgsättning av huset. Det lutar åt grå som i järnvitriolgrå men med lasyr, och så röda detaljer (foder etc.). Frågan om takfotsfärg återstår; ska den vara samma som huset, eller som grunden (ljusgrå) eller vit? Vi återkommer i ämnet.



Plasten vi satte upp när vi lade glespanel har gjort nytta - Bengt glömde sig och trampade bredvid när han jobbade på övervåningen men fångades upp av plasten. Puh - vilken tur att vi inte rationaliserade bort plastfolien!

1 kommentar:

Villa Bellan sa...

Ser jätteläckert ut!

Helene