tisdag 6 januari 2009

Vintern gör sig påmind



Trettondagen = ledig dag = arbetsdag.


Vi placerar 4-åringen hos farmor och åker till stugan. Det är kallt och blåsigt, men vädret ska bli mildare.


Väl framme börjar vi med att borra i plattan för att fästa golvreglar. Lena får i uppgift att rita ut var golvvärmen går i plattan så vi inte riskerar att borra sönder golvvärmerören. Vi använder två olika längder på spikpluggar. Den längre går ner ca 4,5 cm i plattan och den kortare går ner 3 cm. Vi borde klara värmerören med detta, men för säkerhets skull kontrollerar vi placeringen med hjälp av foton vi tog i höstas. Bra med digitalkameror och datorer - värdefulla hjälpmedel.



När Lena diskar efter lunchen upptäcker vi att det gamla köksavloppet har frusit. Det börjar läcka genom golvet ner i källaren. Vi får lägga både tid och kraft på att åtgärda detta. När isproppen är tinad och rören på plats igen försöker vi isolera rören med frigolitbitar, gammal mineralull och, utomhus, med en jättetung, tjock presenning. Får se om det händer igen. Huset (det gamla alltså) är inte gjort för att användas på vintern.



Vi fortsätter och borra och märka ut alla väggar som vi kommer åt som ska vara nere. Men innan vi åker måste vi röja undan för i morgon kommer snickarna tillbaks för att avsluta montering av huset.

Inga kommentarer: